Runde 9 – Thybo Stormester

Jesper Thybo før det afgørende parti

Det summede af gætteri før det meget afgørende parti i sidste runde af XtraCon Invite Chess 2020 mellem Ferenc Berkes og Jesper Thybo. Ville den stærke ungarnske spiller tilbyde den unge dansker en hurtig remis – Sofia-reglerne om at man først må tilbyde remis efter 30 træk, gjalt ikke i sidste runde – eller ville han spille for sine ratingpoint og se om Thybos nerver holdt? De fleste holdt nok på en hurtig remis – og sådan blev det også heldigvis. Efter 10 træk tilbød Berkes remis som Jesper Thybo selvfølgelig tog imod og så var både 1. præmie og GM-norm fordelt og begge spillere kunne smilende forlade spillelokalet.

Det næste afsluttede parti var opgøret mellem Jacob Sylvan og Mikkel Antonsen. Partiet startede som engelsk og blev aldrig rigtigt spændende inden der blev sluttet fred. Mikkel Antonsen afslørede efter partiet, at han var lidt usikker på stillingen – og computeren giver da også Jacob Sylvan et lille plus.

To af turneringens største kampspillere Sveshnikov og Hector mødtes også i sidste runde. Sveshnikov valgte en variant i skotsk, der indbefattede et russisk bondeoffer. Sveshnikov fortalte efterfølgende, at 14.0-0 var en fejl og computeren er helt enig. Fra da af var det stortset spil til et mål og den hvide konge blev fanget i et farligt angreb.

Kåre Kristensen sluttede af mod Sabino Brunello, der kæmpede for 3. præmien. Åbningen var siciliansk og danskeren forsøgte sig på et tidspunkt med et remis tilbud, der dog pænt blev afslået. Partet var længe en kamp om e6, hvor Brunello havde en svag e-bonde stående. I denne fase af partiet spillede Kåre Kristensen stærkt og fik kombineret truslerne, så han kunne vinde en anden bonde og med fribønder i g- og h-linen lavede han en fiks lille kombination, der kostede springeren for g-bonden og lige efter opgav sort. En fin afslutning for Nordkalot-spilleren, som derved fik bevist, at han er farlig for enhver.

Dagens sidste parti stod mellem Filip Boe Olsen og Lev Yankelevich. Filip spillede sin London-åbning meget kreativt ved at tage sit h-tårn med i kampen via h4, men tyskeren får imødegået angrebet med et stærkt centrum. Dronninge/tårn slutspillet er vundet for sort, der har et par merbønder, men tyskeren gør det svært for sig selv med et par slappe træk og da Filip kæmper godt, kan der lægges et par timer til spilletiden! Omkring kl. 18.30 opgiver Filip Boe Olsen et tabt tårnslutspil og XtraCon Invite Chess Masters er afsluttet.

Da Sabino Brunello taber, går Lev Yankelevich med sejren forbi ham og op på den samlede 3. plads i slutstillingen.

Slutstillingen i XtraCon Invite Chess 2020

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26302&;groupId=7502&curtab=tour-table

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *