Tæt på stormesternorm I Gilleleje

Nordkalottens 40-års jubilæumsturnering spilles under flotte forhold på Hotel Gilleleje Strand i den hyggelige fiskerby Gilleleje. Alle ti spillere er indkvarteret på hotellet under hele turneringen og tilskuerne kan udover at se skak, også spise i hotellets restaurant eller nyde en forfriskning i baren. Det er en fornem fejring af Græsted-klubbens første 40 år.

Det var en meget velforberedt Jesper Thybo, der i dagens runde mødte legenden Evgeny Sveshnikov, den russiske stormester med en åbning opkaldt efter sig. Thybo sparede tid op i de første 15 træk og da Sveshnikov tog en længere tænkepause ved træk 14, have Thybo over en time mere på klokken end russeren. Med bedre tid og bedre stilling opbyggede Jesper Thybo en klar fordel, og ved træk 28 var sejren i hus.

Jesper Søndergaard Thybo mangler nu kun ½ point for at have den tredje og sidste GM-norm sikret. I sidste runde møder Jesper den førende Ferenc Berkes fra Ungarn, der med remis vil have den samlede turneringssejr i hus.

Jesper Thybos første norm blev scoret i Copenhagen Chess Challenge 2018 i Ballerup og den anden i Chess House i december 2019. Skulle det blive til en GM-norm i Gilleleje, kan Jesper Thybo blive udnævnt samtidig med Jonas Bjerre på den næste FIDE-kongres, der afholdes i februar.

Ungarske GM Ferenc Berkes (2649) spillede med sort remis mod klubkammeraten fra Køge, italienske GM Sabino Brunello (2536) og lever derved op til favoritværdigheden i turneringen. Berkes er et halvt point foran Jesper Thybo i den samlede stilling inden sidste runde. Ferenc Berkes har otte gange vundet det ungarske mesterskab og blev i 2002 juniorverdensmester.

Tyske IM Lev Yankelevich er et nyt bekendtskab for dansk skak. Yankelevich er født i 1997 har to GM-normer i bagagen. En scoret i Young Masters Bad Ragaz i Schweiz og en i den franske 6e Open International de Purtichju. Lørdag spillede Yankelevich remis med den lokale IM Jacob Sylvan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *