Nordkalottens Jubilæumsturnering

Sidst på eftermiddagen sluttede Nordkalottens Jubilæumsturnering, der blev spiller på Hotel Gilleleje Strand under XtraCon Invite Chess 2020. I den øverste gruppe – Mestergruppen – kunne Mads Boe fra Skanderborg tillade sig at tabe en fordelagtig stilling mod unge Paulius Meskenas fra Køge Skakklub i sidste runde og alligevel og alligevel nuppe 1. præmien med 5,5 point. Godt gået af Mads, der egentlig blot er i Gilleleje for at følge sin søn Filip, der spiller i Stormesterturneringen. Lars Aaes Nielsen fra Skakklubben Nordkalotten tog 2. pladsen med 4,5 point, mens trekløveret Jacob Høyer, Furesø, Dennis Jørgensen, Helsingør og Paulius Meskenas delte 3. præmien med 4,0 point.

I Gruppe 1 var Mikael Ramkilde fra Nordsjællandsk Skakklub ret suveræn. Efter at have vundet sine fire første partier, spillede han remis mod Claus Agø Hansen, Øbro inden han efter endnu en gevinst, sluttede af med remis mod Peter Vestergaard Andersen, Nordkalotten. Anders Damm-Frydenberg, Allerød blev nr. 2 med 5,5 point – et halvt point efter vinderen. Endelig delte Peter Vestergaard Andersen, Claus Agø Hansen, Øbro og Alex Hansen, Valby 3. præmien.

Gruppe 2 blev vundet af Arne Walther Larsen, Hvidovre og Steen Kopperberg, Allerød, der begge scorede 5,0 point. Tredjepladsen blev delt mellem Willian Phil, Odysseus og René Andreasen, Nørrebro, idet de begge scorede 4,5 point.

Til alle gruppevinderne var der et Gravity Chess spil doneret af opfinderen Michael Brommann. I gruppe to var pengepræmierne delt, men Gravity Chess spillet skulle der spilles omkamp om. Steen Kopperberg vandt i fin stil et armageddon-parti og så var det afgjort.

Se alle enkeltresultater her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26230

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *