Silvan Cup 1990, Nordkalottens 10-års jubilæumsturnering

Når XtraCon Invite Chess 2020 skydes i gang er det kun Jonny Hector der er genganger fra Silvan Cup i 1990.

Turneringen var sammensat så de på det tidspunkt 5 stærkeste danskere blev matchet med fem ligeværdige udlændinge. Stjernen var selvfølgelig Bent Larsen, der skulle forsøge at holde det unge kobbel lovende danskere – ikke mindst Curt Hansen – bag sig.

Turneringsvinder Evgeni Vasiukov døde sidste år 85 år gammel, mens Bent Larsen som bekendt døde tilbage i 2010.  Danskerne Curt Hansen, Erling Mortensen og Lars Bo Hansen spiller stort set ikke turneringsskak længere. Sidstnævnte er bosat i USA, så når han en sjælden gang rører skakbrikkerne er det derovre. Endelig spiller Klaus Berg fortsat holdkampe i Danmark og Tyskland, men det er sjældent at han deltager i GM-turneringer mere.

Nigel Davies, Jonathan Levitt og Reni (Marius) Kuijf spiller kun sporadisk. De to førstnævnte har dog nået GM-titlen, mens Kuijf fortsat er IM´er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *