Velkommen til Xtracon Invite Chess 2020

Skakklubben Nordkalotten har i denne sæson 40 års jubilæum. Det fejres med maner ved afholdelse af Stormesterturneringen XtraCon Invite Chess 2020 på Hotel Gilleleje Strand i perioden 13.-19. januar 2020.

Der har ikke været en lignende stormesterturnering i området de sidste 30 år fortæller Nordkalottens formand Martin Stampe Noer. ”I 1990 var klubben værter for Silvan Cup, hvor de bedste danske spillere på det tidspunkt krydsede klinger med stærke udenlandske modstandere. I anledning af klubbens 40 års jubilæum har vi fået blod på tanden igen og arrangerer derfor en turnering helt ud over det sædvanlige.” fortsætter Martin Stampe Noer.
Nordkalotten arbejder netop nu på at få feltet helt på plads til XtraCon Invite Chess 2020. Indtil videre har 7 spillere meddelt, at de glæder sig til at stille op på Hotel Gilleleje Strand i januar. ”Vi arbejder på at få de sidste tre navne på plads”, fortæller Martin Stampe Noer. ”Formentlig bliver der tale om en kendt internationalt kvindelig skakspiller, en ”altmeister” og endnu en lovende spiller, der kæmper for at opnå stormesternorm (GM-norm).” fortsætter han. Turneringen har et niveau, så 6,5 point af 9 mulige udløser en GM-norm.

”Vi er meget stolte over de spillere, der allerede er på plads”, fortæller Martin Stampe Noer. ”Selvfølgelig deltager Nordkalottens stærkeste spiller Jonny Hector, der som den eneste også var med i Silvan Cup i 1990. Et andet topnavn er den italienske stormester Sabino Brunello, der netop har vundet Europa Cup´en med Obiettivo Risarcimento Padova. Set med danske øjne er der størst interesse for stortalentet Jesper Thybo, der formentlig er det bedste bud på den næste danske stormester” slutter Martin Stampe Noer.

Da planlægningen af turneringen startede i begyndelsen af 2019, var det tanken at Jubilæumsturneringen også skulle bruges til at give Kåre Kristensen og Jacob Sylvan chancen for at score deres sidste IM-norm. Den udfordring har de imidlertid begge klaret, så de nu i stedet kan præsenteres som Internationale Mestre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *